Materiaal

Bij CoderDojo Dieren zullen we voornamelijk werken met Scratch, Micro:bit, HTML, CSS en Javascript. Maar je kunt ook met andere programmeervragen komen, misschien weet iemand er wat vanaf!

Scratch

Wie nog geen ervaring heeft kan het beste beginnen met Scratch.
Met Scratch programmeer je met blokken die je aan elkaar kunt klikken, in plaats van code als tekst.
Met de taal kun je objecten (sprites) laten bewegen en interacties laten aangaan, om zo bijvoorbeeld interactieve verhalen, animaties en spelletjes te maken.
Geschikt vanaf 7 jaar.

Klik hier voor uitleg en materiaal


Micro:bit

De BBC micro:bit is een klein computertje met lampjes, knopjes en verschillende bewegings-sensoren. Hij is net als Scratch te programmeren met blokken. Je kunt allerlei effecten programmeren en kleine spelletjes.

Klik hier voor uitleg en materiaal


HTML en CSS

HTML (HyperText Markup Language) is de taal waar websites mee zijn gemaakt. Het is niet moeilijk om je eerste eenvoudige website te maken, daar kun je voor terecht bij CoderDojo!

CSS (Cascading Style Sheets) wordt gebruikt in combinatie met HTML, om de weergave aan te passen. Daarmee kun je onder andere kleuren, lettertypes en vormen aanpassen, en zelfs eenvoudige effecten maken op je website!

JavaScript

Ben je toe aan echt programmeren met tekst? Dan kun je met JavaScript beginnen. JavaScript wordt vooral gebruikt om op websites te programmeren. Dus heb je je eerste stapjes HTML achter de rug? Dan kun je er eenvoudig JavaScript aan toevoegen (net zoals CSS).